Kategorier
Konditori

Kan man beställa tårta?

På tv ser det enkelt ut att göra en vacker tårta. Men har man inte den rätta kunskapen och behöver en kan man alltid kontakta ett konditori och beställa tårta.

Kristina var fylld av förväntningar när hon plockade fram alla ingredienser till tårtan hon strax skulle baka. Hon hade sett den i ett matprogram på tv och kände att det var något hon skulle kunna klara. Datorn stod på bordet och hon skulle följa programmet på Play – göra varje steg enligt konstens alla regler. Det kunde inte gå fel.

Några timmar senare insåg hon att hon hade haft fel. Fyllningarna blev inte alls som på tv och bottnarna hade sjunkit ihop och var platta som kastrullock. Nu insåg hon även att de fina rosorna som skulle bli dekoration troligtvis inte heller skulle bli som hon förväntade sig. Hon var åtminstone glad att hon för en gång skull hade varit ute i god tid då tårtan var av typen som behövde stå till sig.

Beställa tårta på konditori

Eftersom datorn redan stod där så klickade hon fram ett konditori hon kände till sen förr. En kollega hade faktiskt sagt till henne: ”Beställ en tårta i Stockholm för guds skull”, när hon envisades med att baka. På sidan fanns bilder på olika tårtor. Nu uppstod ett annat problem. Det fanns allt för många att välja mellan. Men till sist bestämde hon sig för en tårta med fromagefyllning och vacker dekor.

Morgonen därpå åkte hon till konditoriet och hämtade den fina tårtan som skulle pryda fikabordet vid hennes eget födelsedagsfirande. Den tårta som hon börjat på hade hon färdigställt även om den inte var den vackraste. Samma kväll hade hon krupit ner i soffan med en stor bit av den. Den hade varit god. Nu fick hon njuta två dagar i rad och tårtan hon beställt var för dagen helt perfekt att bjuda på.