Kategorier
Catering

Skräddarsydd catering i Täby – som du vill ha den

Ska du anordna ett femtioårskalas eller en annan stor fest? Då kan det vara bra att ta hjälp av en firma som erbjuder catering i Täby med skräddarsydd meny.

En stor fest kräver en hel del planering för att det ska lyckas, särskilt om man även tänker servera mat. Det bästa brukar vara att överlåta matlagningen och kanske även serveringen åt en professionell cateringfirma. Då slipper man en hel del stress och oro och kan i stället själv njuta av festen och umgås mer avslappnat med sina gäster.

Det finns gott om företag som erbjuder färdiglagad mat och catering men det är inte alla som är bra. Vissa har alltid samma typ av rätter och är inte särskilt kreativa, andra anpassar inte rätterna efter säsongens råvaror, vilket gör att maten ofta blir smaklös men också onödigt dyr. En bra cateringfirma erbjuder skräddarsydda rätter efter säsong, plånbok, tema, tycke och smak.

Vad ska man tänka på när man beställer catering?

Innan man beställer catering måste man veta ungefär hur många personer som kommer på festen. Det kan även vara bra att ha frågat gästerna om de är allergiska mot någon mat. Fundera också på vilken typ av mat du vill servera och om den ska vara varm eller kall, samt hur den ska serveras. Ska det exempelvis vara förrätt, varmrätt och efterrätt eller ett buffébord med olika typer av rätter som gästerna själva kan ta av?

En bra catering erbjuder ett stort urval av mat och rätter som exempelvis lyxburgare, matiga sallader, egenkomponerade menyer, plockmat, smörrebröd, mat anpassad efter högtider, kött, fisk, vegetariskt, veganskt och mycket mer. Tycker man att det är svårt att själv välja vad man ska servera kan man be cateringfirman om råd.

Tänk på detta när du väljer firma för catering

Maten är en viktig del av en fest och den måste vara bra och även serveras vid rätt tidpunkt. Att välja en pålitlig och bra cateringfirma är därför viktigt. Cateringfirman ska vara erfaren och tidigare har lagat mat till stora sällskap med gott resultat. Det bästa är att välja cateringfirma efter rekommendationer från familj och vänner. Men man kan även be firman om referenser från tidigare kunder eller läsa kundrecensioner på nätet. Det sistnämnda fungerar inte alltid då det händer att cateringfirmor betygsätter sig själva.

Cateringfirman ska givetvis ha den typ av mat som du vill servera och vara flexibel. Det innebär att man själv kan välja om man vill hämta maten hos cateringfirman eller få den hemkörd mot en kostnad. Som en parentes kan nämnas att det finns cateringfirmor som har tillgång till festlokal, vilket kan vara bra om man har ont om plats hemma eller inte själv vill städa efter en fest.

Så mycket kostar det att beställa catering

Hur mycket det kostar att beställa catering i Täby beror till stor del på vilken typ av mat man beställer och hur mycket. Likaså om man vill ha den hemkörd eller om man hämtar själv. Ofta kan man också få ett lite bättre pris om man gör sin beställning i riktigt god tid. Detta eftersom cateringfirman då har möjlighet att höra sig för bland många fler leverantörer och jämföra priser på olika varor.

Vill man veta hur mycket catering kostar, måste man ta in en offert. Detta brukar vara kostnadsfritt utan att man förbinder sig till någonting. Som regel måste man göra sin beställning minst fem arbetsdagar innan festen men ibland går det också bra i sista minuten. Som privatperson betalar man med kort eller swish i samband med att man får maten. Som företag har man även möjlighet att betala mot faktura.